Sport en fiksheidBuitelewe Sport

Rozhkov Sergey: foto, biografie

Sergei Rozhkov is 'n bekende Russiese biathlete, wêreld en Europese kampioen, meervoudige wenner van die Wêreldbeker-sokkertoernooi. Een van die verteenwoordigers van die sterre samestelling van die nasionale span. Die hoogtepunt van sy sukses het in die laat 90's - vroeë 2000's gekom.

Aan die begin van 'n loopbaan

Rozhkov Sergey is op 1 April 1972 in Murmansk gebore. Ná skool het hy die Murmansk Arktiese Staatsuniversiteit betree.

Vanaf die ouderdom van 12 het ek 'n groot belangstelling in ski sport gehad en het ek uiteindelik tot tweekamp gekom toe ek ouer was. Op 24-jarige ouderdom het hy 'n lid geword van die Russiese nasionale span. In 1995 het hy vir die eerste keer na die Wêreldbeker-toernooi gegaan. Die debuut vir Rozhkov is die verhoog in die Sweedse Ostersund in die individuele wedloop. Sergei Rozhkov hou vol vertroue die wedloop vir die debutant en eindig dit op die 15de plek.

Reeds die volgende begin het die atleet die eerste treffer in die top tien van die Wêreldbeker-toernooi gebring. In die sprint neem Rozhkov 7de plek. Na nog drie fases, hou die biatleet 'n totaal van 8 wedrenne en sluit hy by die afrigtingspan vir die Wêreldbeker-toernooi.

Eerste medalje

In 1996 het die kompetisie plaasgevind in die Duitse Ruhpolding. Dit was op hierdie wêreldkampioenskap dat die atleet 'n sensasionele suksesvolle uitslag getoon het. In die spanren Rozhkov Sergey Leonidovich neem deel saam met meer ervare Viktor Maigurov, Vladimir Drachev en Pavel Muslimov. Vandag is hierdie weergawe van die tweekamp van groot begin af verwyder. Die eienaardigheid van die wedloop is dat al die atlete onmiddellik na die wedloop gestuur word. By die eindstreep tussen die leier en die laaste in die span moet die afstand nie 50 meter of 15 sekondes oorskry nie. Andersins ontvang die span 'n boete.

Die Russiese span in die wedren het suksesvol gelewer, en het slegs 2 missies gelaat. Die Wit-Russers het egter glad niks geskiet nie. Daarom het Sergei Rozhkov net 'n silwermedalje gewen. Die finale agterstand was net meer as 32 sekondes.

In die eerste fase van die Beker ná die Wêreldbeker-toernooi het Rozhkov die eerste oorwinning behaal. In sy kroon individuele ren, kom hy eers na die eindstreep.

Die einde van daardie seisoen is waarskynlik gesmeer. Na die eerste oorwinning het Rozhkov Sergei eerste in die 50ste in die sprint gekom, en die volgende fase in die Oostenrykse Hochfilzin het die 45ste in die individuele ren geword en die 36ste in die sprint.

As gevolg daarvan het Rozhkov in daardie seisoen 13 wedstryde in die Wêreldbeker-toernooi bestee, 122 punte behaal, 13de geëindig.

Beker wen

Die volgende seisoen het Rozhkov minder suksesvol uitgegee, drie keer op die podium, met die derde plek altyd. Hierdie resultaat is behaal in die aflos in Holmenkollen, die spanwedstryd in Ruhpolding en die individuele ren in die Italiaanse Antholz. Aan die einde van die seisoen, gerangskik 19, Sergei Rozhkov. Biatleet was in die volgende seisoen baie meer suksesvol. Hy het die aflos in die Finse Kontiolahti gewen en die seisoen in 10de geëindig.

Goue Seisoen

Die suksesvolste vir Rozhkov was die 2004/2005 seisoen. Byna die helfte van die wedrenne waarin hy deelgeneem het, het op die podium geval. Hy het begin met 'n brons medalje in die relaiswedloop in die Noorse Beitostolen.

Rozhkov het aan die begin van 30 wedrenne gegaan, alhoewel hy net een keer kon wen. Victoria het die tweekamp gewen in 'n sprint in die Italiaanse Cesana San Sicario. Sewe keer het hy silwermedaljes gewen en 6 keer brons medaljes. Aan die einde van die seisoen het Rozhkov 656 punte behaal, wat die vyfde in die algehele posisie van die Wêreldbeker-toernooi geword het.

In daardie seisoen het hy net verloor aan landgenoot Sergey Chepikov, die derde was Fransman Rafael Poiret, die tweede-Duitse Sven Fisher, en die oorwinning is gewen deur die groot Noorse Ole Einar Bjoerndalen. Vir Rozhkov was die vertoning by die Wêreldbeker-toernooi die suksesvolste in sy loopbaan.

Debuut by die Olimpiese Spele

Soos vir elke atleet was die belangrikste wedstryde vir Rozhkov die Olimpiese Spele. Vir die eerste keer om op hierdie vakansiedag te kom, was dit moontlik in 2002. Die sportforum is in die Amerikaanse Salt Lake City gehou.

'N Volle lid van die Russiese span was Sergei Rozhkov. Sy biografie is aangevul deur nog 'n merkwaardige bladsy. As 'n atleet van die basiese struktuur het Rozhkov begin met 'n vertoning in die individuele ren. Hy het duidelik op alle mylpale gewerk, wat nie 'n enkele meisie toelaat nie. Hy het egter aansienlik verloor aan sy mededingers. Dit is slegs nodig om te sê dat die kampioen in hierdie dissipline by die Olimpiade, die Noorse Ole-Einar Bjoerndalen, nie twee keer die teiken getref het nie. Rozhkov het egter nie 'n enkele minuut straf gekry nie, maar net 12de plek behaal. Die finale agterstand was 2 minute en 40 sekondes.

Die volgende dissipline was die sprint. Hier vir Rozhkov het alles nog erger geword, met ongelukkige foute op die vuurpyl, het hy net 51 m tot by die eindstreep gekom. Natuurlik het hy nie op die vervolging vir die medalje gegaan nie.

In die nastrewing van die vervolging het Rozhkov vinnig gegaan, maar op die heel eerste grens 'n fout gemaak. Nadat hy die oorblywende drie duidelik uitgewerk het, het hy sy finale posisie aansienlik verbeter, van 51 na 27 plek.

Die finale begin was die afloswedloop. Rozhkov het in die tweede fase ontsnap. Victor Maygurov was die eerste wat die wedloop verlaat het. Met sy vertroue in sy deel van die pad geslaag het, het hy die stok aan Rozhkov in die rang van die leier oorgedra, maar hy kon die voordeel nie terughou nie. Eerstens het hy twee missies gemaak toe hy skiet, terwyl die ander een in 'n staande posisie was. Ek het al die voordeel verloor en die aflos aan my spanmaat Sergey Chepikov oorgedra, net die 5de. En Chepikov, en Pavel Rostovtsev wat hom gevolg het, het ook nie sonder foute ontslaan nie. Hulle het ses ses keer gemis. Die uitslag is die 4de plek in die aflosspan.

Olimpiade in Turyn

Die atleet het weer 4 jaar in Turyn by die Olimpiese Spele gespeel. Sergei Rozhkov was nie in die beste vorm vir hierdie kompetisies nie. Foto atleet het gesê dat die seisoen nie maklik is nie. In die Wêreldbeker-sokkertoernooi het die tweekamplid net een podium gehad - die tweede plek in die afloswedren. Daarom het hy aan die Olimpiese Spele deelgeneem aan slegs een ren - die massastart.

Die finale vir Rozhkov begin by die Olimpiese Spele het op 25 Februarie 2006 plaasgevind. Die eerste twee mylpale Sergei het sonder foute geslaag, en nie 'n enkele meisie toegelaat nie. Skiet egter van die staande posisie, soos dit dikwels gebeur, die atleet misluk. Een keer gemis op die derde en vierde skietlyne, het Rozhkov hom uitgesluit van die lys van aansoekers vir 'n hoë plek. As gevolg hiervan - slegs die 20ste posisie met 'n lag van 1 minuut 49 sekondes van die oorwinnaar Duitse Michael Grice.

Rozhkov het sy sportloopbaan in 2008 voltooi. In die vorige seisoen in die Wêreldbeker-toernooi het hy net drie wedrenne gehou.