Nuus en SamelewingBekendes

Lewis Hamilton: loopbaan wêreldkampioen

Lewis Hamilton - die bekende Britse renbestuurder van Formule 1. Nou staan hy vir die span "Mercedes", die kontrak waarmee die vlieënier in 2013 onderteken het. Lewis is nie getroud nie. Gerugte oor romantiese verhoudings tussen Lewis Hamilton en Rihanna het dikwels in die pers verskyn, maar die racer self het herhaaldelik gesê dat hy lankal bekend was met die bekende sanger en hulle is net vriende.

Vroeë loopbaan

Lewis is in 1985 gebore. Op die ouderdom van 11, het hy begin om in te gaan vir karting, soos die meeste Formule Een-racers. In 2001 het hy deelgeneem aan die winter Formule Renault-reeks. Hamilton het vier renne gehardloop en het die algehele 5de plek ingeneem en nie 'n enkele medalje gewen nie.

Debuut en titel

In 2007 het Hamilton in sy eerste wedren brons gewen. Almal was geskok deur die Britse debuut. Maar dit was net die begin. By die Maleisiese Grand Prix het Lewis Hamilton tweede geword toe hy silwer in Bahrain, Spanje en Monaco gewen het. Die sesde en sewende stadiums van Formule 1 het vir die vlieënier "goud" geword. Vir die eerste keer op die hoogste vlak het Lewis voet in Kanada gesit, en die tweede keer in die VSA. Verder het Hamilton brons in Frankryk en die Verenigde Koninkryk gewen. Daarna was daar 'n mislukking - 9de plek by die Grand Prix van Europa. Na die mislukking het Lewis Hamilton dadelik daarin geslaag om te wen - die Grand Prix in Hongarye het die vlieënier die derde goud in sy loopbaan gebring.

Dan, vir drie fases, kon die Brit nie een keer wen nie, net een keer die tweede keer voltooi. In Japan het Lewis Hamilton weereens daarin geslaag om te wen. Die 16de Grand Prix van die seisoen, wat in China gehou is, het 'n ramp vir die atleet geword. Die vlieënier kon nie die wedloop voltooi nie en het homself aansienlik gekompliseer vir die titel van die kampioen. In die laaste ren van die seisoen in een van die beurte het die motor van Hamilton verval. As gevolg hiervan het hy sewende plek geneem, wat hom nie in die debuutseisoen 'n kampioen van Formule 1 kon word nie.

Maar die kampioenskap moes nie lank vir die Britte wag nie. Reeds in die volgende seisoen kon hy Formule-1 wen. Na die oorwinning in Australië het Lewis die 5de plek in Maleisië behaal. Hy was op die 13de plek in Bahrain. Daarna was hy in staat om terug te keer na die podium. Die 3de, 2de en 1de plek is onderskeidelik deur die ruiter in Spanje, Turkye en Monaco geneem. Na afloop van die Grand Prix in Kanada en die 10de plek in Frankryk was Hamilton in staat om vier podiums te wen, waarvan 2 goud geword het. Lewis het sy laaste sege in die kampioenskapseisoen in China gewen. 98 punte het die Britte toegelaat om die algehele standpunte te wen.

Die tweede en derde kampioenskap

Die volgende vyf seisoene in Lewis Hamilton het nie bygevoeg nie. Hy het die seisoen drie keer die vierde en twee keer die vyfde geëindig. In net 5 seisoene kon die racer 13 oorwinnings wen. In 2014 kon Hamilton die titel van kampioen van Formule 1 herwin.

Grand Prix in Australië, Lewis kon nie die einde bereik nie, maar wen dan 4 oorwinnings vir die reeks. In die sesde stadium wat in Monaco plaasgevind het, het Hamilton die tweede geword. In Kanada kon hy nie hierdie seisoen vir die tweede keer voltooi nie. Volgende was die Grand Prix van Oostenryk, waar Lewis Hamilton 'n silwermedalje geword het. Nog 'n oorwinning is gewen in sy geboorteland Brittanje, gevolg deur 3 derde plekke. In België het die Brit weer van die baan af gekom, maar kon dan 6 fases van 7 wen. 384 punte het Hamilton 'n tweekampioen van Formule 1 gemaak.

'N Jaar later het hy die Formule 1 vir die tweede keer in 'n ry gewen, met 10 oorwinnings gewen. Vir twee seisoene kon die Brit net een keer nie die podium klim nie, as jy nie die wedloop waarin hy nie klaar was nie in ag neem nie. Verlede seisoen het die Britte 10 stadiums gewen en die tweede in die posisie geword. Lewis Hamilton is vanjaar op die tweede plek na 4 fases.