Sport en FitnessHokkie

Moderne reëls vir krom

Vandag, een van die vinnigste groeiende sport is hokkie (Bandy). Reëls van die spel 'n bietjie anders as die tradisionele hokkie, maar daar is 'n paar fundamentele verskille.

algemene konsepte

krom genoem winter spansport. Wedstryde word gehou op ysige grond. Spelers moet rondom die baan te skuif op skaats. Manipulasie net stokke is gemaak met die bal. Dit geld ook vir standaard aanvalle, en doelwitte en passe. Doelwagters klubs het nie, maar in hul arsenaal daar spesiale handskoene.

Die doel van die spel is om die opponent se doel te verslaan. Die wenner is die span wat behaal meer doelwitte in die toegelate tyd van die wedstryd. In internasionale praktyk, is die spel gewoonlik genoem "krom". In Rusland is dit genoem "krom". Reëls van die kompetisie is afhanklik van die vereniging, onder wie se vaandel die toernooi. Die regulasies is baie soortgelyk, maar die Olimpiese Spele is 'n bietjie verander.

Die hoof van die Internasionale Federasie van Bandy FIB. Deur die organisering van grootskaalse gebeure dikwels verbind Olimpiese Komitee.

Geskiedenis van die skepping

Analoog krom is bekend sedert antieke tye. Dan, in plaas van die ou mense gebruik stokke stomp stok. Die eerste melding van die spel dateer terug na die 20ste eeu vC. e. Die syfers gevind tydens opgrawings van een van die Egiptiese dorpe, wat mense oor die bal eienaardige klub. Iets soortgelyks is gevind op die grondgebied van die voormalige Aztec stam cheuka. Dit is ook bekend dat in dieselfde manier waarop die bal gejaag in antieke Japan, Griekeland en Rome.

Op bevrore liggame van water eers begin om te speel in die Middeleeue. In die antieke kronieke van die 10de eeu kan gevind word herhaal melding gemaak van 'n spel soos rugby, hoewel op daardie tyd was dit anders genoem: klyushkovanie, pen, pot, draaimeule, \ jaag. Dit is bekend dat een van die belangrikste ondersteuners van die spel in Rusland was Peter I. Dit was hy wat uit Holland yster skaats ingestel het. In die 9de eeu in Ysland floreer spel genaamd "knattleyker". Vroeër in Brittanje gehou die hele kompetisie Bandy. Moderne reëls van rugby bal speletjies is ooreengekom en is gevorm net in die vroeë 19de eeu. Regulasies het saam Britse entoesiaste sit. Dit was in Engeland was die eerste semi-klubs, wat geword het "Nottingham Forest" en "Sheffield United". In 1891 het Brittanje geskep 'n vereniging NAB, wat geneem het oor die pligte van die organiseerder van die amptelike kompetisie. Dit was die Britse uiteindelik bygedra tot die ontwikkeling van krom in lande soos Noorweë, Swede, Switserland en ander.

In Rusland vir 'n lang tyd gebly hokkie by die amateur vlak. Dit was eers in 1998 in Leningrad, een van die belangrikste rollers, die eerste wedstryd van die goedgekeurde internasionale reëls. Van die oomblik in Rusland, hierdie sport dissipline begin vinnig momentum te kry.

Reëls van die spel: die span

In die aansoek om die wedstryd aan elke kant moet nie meer as 17 mense wees. Aan die begin van die wedstryd op die veld kan wees net 6 spelers, insluitend die doelwagter. Die aantal vervangings in die amptelike toernooie is nie beperk. verandering herhalingen tydens die stop van die wedstryd is verbode. Reëls van krom oor die oortreding van regulasies stipuleer die verwydering van 3 minute. Dit sal opgemerk word dat opeenvolgende speler die speelveld moet verlaat voordat sy plek sal spaar. Enige manipulasie van die samestelling van die pas sonder die deelname van 'n regter. Die uitsondering is die vervanging doelwagter. Hierdie proses is slegs moontlik met die toestemming van die skeidsregter tydens 'n oponthoud van die vergadering. Dit is opmerklik dat verbeur getel sonder doelwagter.

gebied standaarde

Baan krom is geen verskil tussen die tradisionele dissipline van die ys oppervlak. Die veld lengte kan wissel 45-61 m, en die breedte -. 26 tot 30 m in die amptelike kompetisies standaard is die roller met afmetings van 58 by 29 m.

Reëls Bandy bied ook uitleg en velde. Dit is identies aan die klassieke vorm, maar daar is een addisionele nuanse. Straf gebied gedefinieer deur die doel te bereik, en die stippellyn orkes wat deur sirkels raak. die kontak punte is plekke vir vryskoppe.

Die deur moet wees in die hoogte van 1.22 m en 'n maksimum breedte - 1.83 m.

wedstryd Tyd

Die professionele mense se ontlaai vergadering duur 90 minute. Soortgelyk aan die tyd van die wedstryd en jeugdiges tot 21 jaar. Kinders se geledere sluit die vermindering van die lengte van die spel en 60 minute. In vroue, elk van die twee helftes blywende 35 minute. Die duur van die onderbreking tussen periodes hang af van die kompetisiereëls. Dit kan van 5 tot 10 minute. Net so bereken, en die verwydering van die veld. Afhangende van die reëls van die toernooi, kan dit wees 2-10 minute.

Dit is opmerklik dat die reëls van die spel hokkie met die bal nie ekstra tyd in te sluit. Dit geld vir beide manlike en vroulike kategorieë.

Reëls van die spel: standaard

Wanneer die vryskop al teenstanders moet wees van die projektiel tot 5 m. Die standaard van die plek waar die oortreding is vasgestel. Die uitsonderings is die vryskop toegeken aan die aanvallende span in die straf gebied of oor die doellyn.

Speel vir gesig direkte teenstanders net toegelaat word, maar nie die verdedigende kant. 'N vryskop genoem krom skietery. Dit is 'n alternatiewe analoog van sokker straf. Reëls Bandy sê dat 'n slag moet gedoen word slegs nadat fluitjie die skeidsregter se. Die beginpunt is die rooi lyn. Voor die eerste kontak al die spelers van die aanvallende span is agter die blou gebied. As 'n gevolg van 'n koeël is nie 'n doel aangeteken, die wedstryd gaan voort. Dit is verbode om die free-kick wat toegelaat, by the way, in 'n spel hokkieveld speel.

Reëls van die spel: oortredings

Spanlede word nie toegelaat om te stoot of te teenstanders te hou. Dit is verbode om die opponent stok gryp, vashou aan haar eie. Die regter stel 'n standaard voorsiening vir die vertraging in die bal met sy hande. In Buig na die projektiel kan raak net 'n stok. Doelwagter het die reg om die bal te neem in sy hande. Moenie te gooi in een mus of stok die opponent se.

Reëls Bandy verbied enige manifestasie van ruheid op die veld. Vir gevaarlike spel of poging om 'n teenstander skeidsregter dienooreenkomstig gestraf te staak. Dit is verbode om die bal te slaan as hy bo die skouer. Moenie die dop raak nie of in 'n lê-posisie op sy knieë.

Dit bring die bal word beskou as 'n skending van die bolyf en bene spel wees. Doelwagters moet 'n projektiel te gooi in die veld sodat dit die kant geraak.

verwydering

In professionele krom regter het die reg om die oortreder te diskwalifiseer vir 3 en 5 minute of tot aan die einde van die wedstryd. Erns van die straf hang af van die vuil. Reëls van die spel hokkie voorsien 3-minuut straf vir 'n doelbewuste touch dop hand stok terugslag vir die teenstander, 'n onwettige vervanging, en so aan. N. Daar is ook 'n klein tipe oortredings sluit in geskille met die regter.

Diskwalifikasie vir 5 minute plaasvind as gevolg van struikel, stoot oorboord te vertraag arm, 'n pen stok teenstander wangedrag.

Vir doelbewus rof en gevaarlike spel, sowel as vir die derde verwydering van die oortreder moet die veld perke verlaat voor die einde van die vergadering.