VormingSekondêre onderwys en skole

Opstel oor my ma: hoe om te skryf, wenke, voorbeelde

Opstel oor my ma - dis nie 'n maklike taak nie oor die naaste persoon. Hierdie tema is ingestel in 'n laer skool en dan hoërskool. Dit is nodig om presies wat jy wil om te skryf te verstaan, maak 'n plan, kort, en draai dan om en dan eers begin om jou gedagtes aan te teken.

Skep werke plan

Noukeurig lees en praat die naam van alles wat jy wil sê. As skryf oor my ma is nie beperk tot een onderwerp, kan jy presies die ontwikkeling van die plot van jou storie in enige rigting. Enige werk moet 'n inleiding, liggaam en slot hê.

In die inleiding, moet jy klink 'n tema om te spekuleer oor die betekenis van dit wat jy het om te skryf in die grootste deel. Dit moet nie baie groot wees, 4-6 sinne is genoeg as die gemiddelde van die volume van die werk. Ma beskrywing kan ook in die eerste deel word. Vertel ons van die voorkoms, karakter, werk baie na aan jou man. Die laaste sin van inskrywing is beter om 'n paar aanloklike gedagte maak. Byvoorbeeld, "Ons het met my ma 'n baie pret stories en een van hulle sal ek nou vertel." So jy wil verlei die leser om voort te gaan om jou komponeer verken.

Die grootste deel van jou en sal die baie snaakse storie, of 'n paar interessante storie oor my ma, wat gesê is in die vorige sin bied. Hierdie deel van jou geskrifte moet die grootste wees. Nie minder nie as 8-10 sinne. Die storie moet volledig wees, moet dit nie te kap op die mees interessante plek.

Aan die einde kan jy my ma loof vir haar liefde en omgee vir jou. Skryf 'n paar warm en sagte woorde om haar aangespreek. Genoeg om te komponeer 4-6 sinne om die begin en einde was ongeveer gelyk in volume. Maar persoonlik, kan my ma baie meer sê!

Wenke

Daar is 'n paar wenke vir die skryf van 'n suksesvolle opstel. As nou voordat jy skoon vel en jy gaan 'n opstel oor my ma skryf, dan probeer om voordeel te trek uit 'n paar van hulle:

  • Na die leer van die onderwerp, nie onmiddellik haas om te skryf wat ook al in jou gedagtes opkom. As jy seker is dat jy 'n gedagte onthou, skryf dit neer, maar die volledige werk beter om 'n bietjie later skryf.
  • Op pad huis toe van die skool af, wil jy dalk dink oor wat geval my ma sou jy graag al jou vriende en klasmaats vertel.
  • Praat met die moeder oor die vraag of jy gekies het 'n goeie saak. Dit is nie die storie van 'n paar familie geheim. Na alles, om 'n opstel oor my ma, skryf sonder om te vra haar raad verkeerd met betrekking tot dit sal wees.
  • As die werke van die plan nie na vore kom nie, skryf al my gedagtes op papier.
  • Weer verstaan struktuur en probeer om 'n plan te maak op grond van wat jy geskryf het.
  • Kyk of al die werke is van mekaar. Gladde oorgang - die sleutel tot 'n goeie evaluasie.
  • Voordat jy weer skryf 'n opstel oor my ma op die skoon kopie, lees dit versigtig, dit probeer om te kyk vir foute. Eers dan hanteer die skoon vel.

werk Voorbeeld 1-2 graad

Kinders in die laerskool gewoonlik gestel klein samestelling sonder gesê volume vereistes. Maar uit hierdie ouderdom behoort reg om opstelle te skryf begin. Byvoorbeeld: "My ma is die beste in die wêreld Haar naam is Natalia, en haar 38 jaar, sy is baie mooi Sy het blou oë, blonde hare en lang En tog is dit dun, maar is lief vir om te kook ....!

Ma werk as boekhouer. Dit is 'n baie moeilike professie. Sy glo mense betaal. As sy 'n fout maak, sal mense nie salarisse kry. Daarom kan dit nie afgelei word. "

Voorbeelde van komposisies vir 3-4 graad

Vir kinders ouer moeiliker taak. Voorbeeld: .... "Toe ek 'n opstel gevra oor my ma, was ek baie bly my ma moet alles weet, want dit is die beste Sy het drie katte, want dit veearts Sy slaan dikwels die lewe van 'n dier werk is 'n jammerte dat in baie diere nie by die huis. So ma bring hulle vir ons, en dan kry hy 'n liefdevolle gesin. My ma is die beste!

My ma - dit is my vriend. Ek kan altyd haar raad te vra. Byvoorbeeld, as ek vriendin het aanstoot, my ma sal altyd in staat wees om ons te rig. Of as ek help met lesse nodig het, is dit nooit versuim. Dit is 'n baie moeilike taak -. Om 'n ma te wees "

Byvoorbeeld komposisies vir 5-6 graad

In die hoërskool, 5-6 graad, 'n gemeenskaplike tema is "Hoe kan ek help my ma." Die skrif is nie moeilik nie, jy kan dit sien met 'n voorbeeld: "My ma is baie hardwerkend. Sy werk voltyds op werk die bestuurder se. En dan kom hy by die huis en weer indring op die regte pos. In die eerste plek gaan die lesse kinders (en dit het drie van hulle), dan kook ete vir die hele gesin, dan was, 'n bietjie skoonmaak en baie ander huishoudelike take.

Natuurlik, ek was die oudste probeer om sy ma te help. Ek is so die lesse van hul susters. Hulle is in die 2de en 3de grade. En Ek bring hulle huis toe van die skool en voer ete wat ma laat in die yskas. Nog nat ek die blomme en om ons hond te loop voordat ma by die huis kom van die werk af. Ons het soms ontmoet met haar naby die ondergrondse en 'n bietjie met mekaar wandel.

Dit is baie belangrik - om my ma te help, want sy doen so baie vir ons almal! "

Baie studente is bang om opstelle te skryf, en in werklikheid is dit is baie maklik en interessante werk!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 af.unansea.com. Theme powered by WordPress.